2020-09-21

Audionarrált tartalom

A Médiatörvény szeptember 19-én hatályba lépő módosítása a 18:30 és 21:30 közötti idősávban a hazai gyártású filmalkotások folyamatos és fokozatos akadálymentesítését írja elő az úgynevezett „Jelentős Befolyásoló Erővel bíró médiaszolgáltatóknak”. Ennek eleget téve szeptember 19-től az RTL Klubon a látássérültek "A mi kis falunk" című sorozat új évadának nyitó epizódját és utána a többi részt is már audionarrálással hallhatják a nézők.

Az audionarrált tartalmak a digitális SD és HD esetében egy kiegészítő hangsávon lesznek elérhetők, a műsorszám előtt tájékoztató hívja fel a figyelmet arra, hogy ilyen módon is elérhető az adott tartalom.

Emiatt ahol duplán hallható a hang ott ki kell kapcsolni a "hangleírás" vagy "hangos leírás" funkciót az erre alkalmas TV készüléken.
Ez minden TV-n más és más helyen található meg a menüben, beállítási lehetőséget a készüléke használati útmutatójában találhat.
A funkció a Satelit Kft-től független, a beállítási segítségért a készüléke használati útmutatóját vagy a gyártójának ügyfélszolgálatát keresse.


A leggyakoribb TV készülékeknél a beállítása általában a következő:

 • Samsung TV-k esetében a távirányítón meg kell keresni az AD/SUBT. gomobot. Ezt követően feljön egy menü. Ott a "Hangos ismertetés" menüpontot kell KI/BE kapcsolni.

 • Régebbi LG készülékek: a távirányítón a Q.menu gombot megnyomva a "Hang leírás"-t lehet KI/BE kapcsolni, vagy a "Settings" gombot megnyomva a távirányítón az Opció -> Nem hathatós támogatás -> Hang leírás -> menünél KI/BE.

 • Újabb LG készülékeknél: Q.menü a távirányítón -> Speciális -> Kisegítő lehetőségek -> Hangos leírás -> KI/BE.

2020-08-13

Változás a veszkényi digitális teszt adásban

Tisztelt Előfizetőink!

Tájékoztatjuk Előfizetőinket, hogy a veszkényi digitális teszt adásunkban a következő csatornákat egy új digitális frekvencián találják:
Viasat 3
AXN
Viasat History
Prime

Frekvencia: 610 Mhz (610000 Khz)

Az átállásra azért volt szükség, mert egyes csatornáknak megemelkedett a bitsebessége, ami több csatornánál gyakori "kockásodást" okozott.
Egyes TV készülékek automatikusan frissítik a csatorna listájukat, de vannak olyanok, amelyeknél a fenti 4 csatorna behangolásához az automata keresést el kell indítani.
A változás az analóg TV szolgáltatást nem érinti.

Megértését köszönjük!
2020-07-21

Új internet csomagok 2020.augusztus 1-től.

Tisztelt Előfizetők!

Örömmel tapasztaljuk, hogy sokakhoz elért a hír, hogy jövő hónaptól új, megemelt sebességű internet csomagok válnak elérhetővé.
Az érdeklődő hívások és üzenetek magas száma miatt jobbnak láttuk összefoglalni a leggyakrabban feltett kérdések.

Már most meg lehet rendelni a csomagokat?
A csomagok csak augusztus 1-től lesznek elérhetők. A beérkezett igényeket már elkezdjük feldolgozni, de a szerződéseket legkorábban augusztus 3.-ám fogjuk tudni postára adni.
Mivel a hónap végéhez és az új csomagok bevezetéséhez közeledve várhatóan meg fog emelkedni a telefonos megkeresések száma, ezzel együtt a várakozási idő is, így mindenképp a következőket javasoljuk:
A csomag váltási szándékát e-mail-ban küldje el az info@satelit-kft.hu címre. Az üzenetben szerepeljen a szerződő neve, szerződés száma, előfizetés címe, egy telefonszám, valamint hogy melyik csomagra szeretne váltani. Ezután az ügyfélszolgálat felveszi Önnel a kapcsolatot.

Szükség van eszközt cserélni a lakásban?
Előfordulhat, hogy olyan csomagot választ, amelyhez szükséges az általunk kihelyezett modemet újabbra cserélni, de a legtöbb új csomagot a jelenleg kihelyezett eszközzel fogjuk továbbra is kiszolgálni. Amennyiben szükség van cserére, azt az ügyfélszolgálatunk mindenképp jelzi és időpontot egyeztet a cseréhez. A sebesség emelkedés miatti szükséges modem csere Önnek nem jár extra költséggel.
Azt, hogy az Ön saját (wifi) routere milyen sebességre alkalmas, azt a router gyári leírásában vagy a gyártójának a honlapján tudja ellenőrizni.

Milyen a garantált és maximális sebességei az új csomagoknak?
Minden csomagnak a sebességre vonatkozó paramétereit az augusztus 1-től érvényes ÁSZF 1/A mellékletében találja.

Amennyiben további kérdése van keressen minket elérhetőségeinken.
Lehetőség szerint kérdéseit e-mail üzenetben küldje el.

Köszönettel:
Satelit Kft.

2020-06-15

Visszatér a DIGI Sport 1 az analóg csatornák közé

Tisztelt Ügyfelünk!

A nyáriszünet kezdetével az analóg kiosztásban ideiglensen továbbított M5 csatorna helyére visszakerül a csatornakiosztásnak megfelelően a DIGI Sport 1 csatorna.

A digitális kiosztást ez a változtatás nem érinti, a tévé készüléket nem kell újrahangolni!

Satelit Kft.
2020-06-01

Frekvencia változás (Veszkény digitális)

Kedves Ügyfeleink!

2020. június 2-tól a következő digitális csatornák vételi frekvenciája megváltozik:

TV2 Comedy, RTL Gold, RTL +, Fishing and hunting, Prime, DikH, Sláger TV

A csatornák új vételi helye: 602 Mhz

Ha a digitális készüléke automatikusan nem frissíti a csatornalistát, akkor egy automatikus keresést kell elindítani.
2020-06-01

Újra nyit az ügyfélszolgálati irodánk

Kedves Ügyfeleink!

2020. június 2-től újra megnyitjuk Levélen az ügyfélszolgálati irodáinkat.

Önök és szeretteik védelmében továbbra is azt kérjük, hogy lehetőleg a személyes ügyintézés helyett válasszák a telefonos vagy elektronikus (email, ügyfélkapu) ügyintézést. Telefonos ügyfélszolgálatunkon a 1275-ös telefonszámon keresztül kollégáink minden nap várják hívásaikat 8:00 és 20:00 között.

Amennyiben úgy döntenek, hogy mégis személyesen jönnek el ügyfélfogadási irodánkba, szívesen látjuk Önöket, azonban mindannyiunk védelmében az alábbi intézkedések lesznek érvényben:
 • Az ügyféltér várakozás céljából továbbra is zárva lesz, kizárólag azok lehetnek irodáinkban, akik épp munkatársunknál sorra kerülnek.

 • Kérjük, várakozás és ügyintézés közben is szigorúan ügyeljenek a kellő 1,5-2 méteres távolság megtartására.

 • Az ügyintézésre kérjük, minden alkalommal egyedül érkezzenek.

 • Az ügyféltérbe belépve kötelező a maszk viselete, illetve ügyintézés előtt és után használják a bejárathoz kihelyezett kézfertőtlenítőket az egészségük megőrzése érdekében.

 • Javasoljuk, hogy számláikat online bankkártyával, utalással, ügyfélkapun keresztül vagy csekkbefizetéssel egyenlítsék ki.


 • Köszönjük megértésüket, és jó egészséget kívánunk!
  2020-05-01

  TÁJÉKOZTATÁS SZÁMLÁZÁSRÓL (TELEFON)

  Tisztelt Ügyfelünk!

  Az aktuális számla leveleink mellől tévedésből lemarad a küldött számlával kapcsolatosan az alábbi tájékoztatás:

  Számlatechnikai okokból 2020. májusától a telefon számlákat hó elején fogjuk elkészíteni, ami az elmúlt hónap forgalmi díjait, és az aktuális hónap havi díját tartalmazza a jövőben.

  A most elkészült számlán így a 2020 március 15-től április 30-ig tartó időszakra vonatkozóan számláztuk ki a forgalmi díjakat, ahogy eddig is tettük volna. A telefon havi díjakhoz viszont így az átfordulás miatt 2020. márcus és április mellett a májusi havi díj is kiszámlázásra került, hosszabb fizetési határidővel.

  Júniustól tehát majd rendre az aktuális havi díj, és az előző hónap forgalma kerül kiszámlázásra.

  Elnézést kérünk az esetleges kellemetlenségért! Megértését köszönjük!

  Tisztelettel a Satelit Kft. nevében:
  Lajos Dániel
  2020-05-01

  Számlaszám változás!

  Tisztelt Ügyfelünk!
  Tájékoztatjuk hogy a számlaszámunk 2020.05.01-ével a következőre módosult:

  Számlaszám: 1160 0006 0000 0000 8579 2627
  IBAN: HU28 1160 0006 0000 0000 8579 2627

  Satelit Kft.
  2020-03-19

  Rendkívüli intézkedéseink a koronavírus miatt

  Tisztelt Ügyfelünk!

  Az Önök, illetve munkatársaink egészsége védelme érdekében személyes ügyfélszogálatunkat zárva tartjuk. Természetesen továbbra is rendelkezésre állunk telefonos, ügyfélkapus és e-mailes elérhetőségeinken!

  Szerelő kollégáink érdekében kérjük, hogy ha bármilyen fertőző betegségre utaló tünetet észlelne saját magán vagy a közvetlen környezetében élőkön, jelezze azt kollégáinknak!
  Amennyiben a munka jellege halasztható, ha teheti, egyeztessen Ügyfélszgálatunkkal későbbi időpontot! Ha a munka nem halasztható (pl. hiba vagy létesítés miatt) kérjük, hogy segítse kollégáinkat, hogy a szerelési mukákat biztonságosan tudják elvégezni!
  Kérjük, a kézfogást átmenetileg kerüljék!

  Megértésüket köszönjük!
  2020-03-17

  Ideiglenesen elérhető az M5 csatorna az analóg csatorák között

  Tisztelt Ügyfelünk!

  Az iskolai bezárások miatt a tanítás segítését az M5 csatorna végzi. A csatorna megtalálható kínálatunkban, de csak a digitális vételre alkalmas készülékeken elérhető.
  Azért, hogy minél szélesebb körben elérhető legyen a csatorna a régi készülékeken is, március 19-től analóg kínálatban ideiglenesen a DIGI Sport 1 helyén az M5 adását továbbítjuk. Így a legkisebb csomagban digitális és analóg adásban is megtalálható a csatorna.
  A járványügyi helyzet rendeződését követően a korábbi csatornakiosztást visszaállítjuk. A digitális kiosztást ez a változtatás nem érinti, a tévé készüléket nem kell újrahangolni!

  Megértését köszönjük, jó egészséget kívánunk!
  2020-03-01

  Hálózatfejlesztési munkák

  Tisztelt Ügyfelünk!
  A Satelit Híradástechnikai Kft. idén is folytatja az előző években megkezdett hálózatfejlesztési munkálatokat.
  A fejlesztéseknek köszönhetően egyre nagyobb sebességű csomagok váltak eddig is elérhetővé és idén is további gyorsítást tervezünk. Egyes területeken már elkezdődött az optikai hálózat kiépítése is, a korábbi koax hálózat optikaira való átépítése. Reméljük, hogy minél előbb mindenhol megtörténik a technológiai váltás és a réz kábelek kábelek helyét átveszi az üvegszálas kábel.

  A hálózatfejlesztés során a tecnikusok a szükséges gallyazási munkákat is végzik, mivel a legtöbb helyen új kábeleket húznak ki és szinte midnen oszlopnál szerelnek.

  Megkérjük Önöket, hogy a munkavégzés alatt segítség a kollégák munkáját, például azzal, hogy ha megoldható, akkor a kábelezés idejére ne a légkábelek alá parkoljanak.  Köszönettel:
  Satelit Kft.